bAJUDA
CENTRE DE SUPORT

Termes i condicions d'ús

Informació legal sobre els continguts publicats al lloc web studies.cat

Hola, companys/es docents!

Sempre que entres en un lloc web i l'utilitzes cal respectar una sèrie de condicions perquè tots ens beneficiem dels continguts que inclou. És per això que aquí es mostra la informació legal per a aquest lloc d’Internet.

Què és aquest lloc?

Aquest lloc es presenta com una eina per als nostres professors i estudiants on trobar informació sobre la llengua anglesa i la literatura. Hi ha disponibles molts recursos per llegir en línia o descarregar, així com vídeos i altres materials. I la idea és que vagi augmentant periòdicament!

Tots els continguts i serveis públics aquí exposats són per a ús gratuït, així que sigues lliure d’utilitzar tot el que necessitis d’acord amb els termes i condicions d’ús del lloc detallats més avall.

Probablement vulguis saber com pots utilitzar aquest web per la teva classe, ja que amb tants drets d’autor i altres lleis ens fem un gran embolic. Volem utilitzar materials a l’aula que siguin d’allò més adequats, però l’últim que voldríem seria infringir alguna llei en descarregar continguts d’Internet. És per això que aquí s’explica com pots utilitzar aquest lloc web sense preocupar-te.

CONTINGUTS

CREATIVE COMMONS

Tots els continguts que trobis a studies.cat estan publicats i mantinguts per Alexander Ramal Ungria @arungria (també anomenat en aquest document amb la direcció del domini web o simplement “propietari”). Per res hauries de citar-me! He d’incloure aquesta informació aquí per qüestions legals i com a responsable del web, però sí que agrairia que mostressis que has extret els continguts d’aquest lloc, potser indicant “Font: studies.cat”.

Sóc responsable dels continguts de studies.cat, de blocs.xtec.cat/studies i de arungria.github.io, però no de llocs externs a aquests. Els continguts d'aquests llocs són de creació pròpia, amb l'excepció d'algunes imatges, que tenen els seus respectius propietaris.

S'ha de tenir en compte que aquests són uns llocs web educatius i que estan orientats als estudiants que he tingut als diferents centres d'educació secundària del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, que no té cap relació amb els continguts o materials.

Llicència de Creative Commons
Aquesta "obra" està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.

Per a la reproducció de textos i imatges en aquesta web de caràcter educatiu ens acollim a l'article 32 de la Llei espanyola de Propietat Intel·lectual, que va ser aprovada pel Reial Decret Legislatiu 1/1996 de 12/04 i actualitzada el 3 de març de 2019.

Els diferents continguts que puguin haver estat extrets de diferents fonts tenen els seus respectius drets d’autor i d’aquesta manera es deixarà constància. Si us plau, si creus que la font d’algun contingut està equivocada o directament que no hauria de ser-hi aquí posa’t en contacte amb mi.

TERMES I CONDICIONS D’ÚS

Aquest lloc web es val dels següents termes i condicions d’ús. Si utilitzes studies.cat et compromets a seguir íntegrament tots ells. Si no vols complir amb algun, malauradament no podràs fer ús del lloc i es reservaria el dret a bloquejar-te temporalment o completament el teu accés o fins i tot emprendre accions legals. Així doncs, els termes i condicions d’ús de studies.cat inclouen el següent:

Pots veure, descarregar, desar i imprimir tots els continguts públics d’aquest lloc. Només faltaria! Això inclou utilitzar-lo per a ús personal o per a la teva classe, però sense finalitats comercials. També pots editar els continguts per adequar-los i adaptar-los a les necessitats dels teus alumnes, però indicant que es basen en materials publicats al lloc studies.cat. No obstant això, també agrairia que tinguessis en compte aquestes limitacions:

  • No publiquis els continguts d’aquest web en altres llocs fent veure que són creació teva. Si ja es troben en aquest web, per a què copiar-los i compartir-los en un altre? D’aquesta manera, si hem d’actualitzar certs continguts serà més fàcil per a tots tenir l’última versió. És clar, si has editat els continguts per la teva classe pots citar correctament la font i la data d’actualització o directament enllaçar al lloc d’on hagis tret dels recursos. Això està d’acord amb la llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0).
  • No danyis ni ataquis el lloc web ni els seus serveis ni bloquegis el seu accés. Això evidentment no serà el teu cas (però s’ha de dir).
  • No desnaturalitzis la informació que hi havia en el moment en què va ser publicada.

Descàrrec de responsabilitat

Hi ha hagut un gran esforç darrere dels materials que es publiquen a studies.cat, però ningú pot garantir al 100% que estaran lliures d’errors. Un pot tenir una distracció i equivocar-se en escriure una paraula o teclejar una data, a qui no li ha passat alguna vegada? És per això que els materials es proporcionen “tal qual”, és a dir, no hi ha cap garantia de la precisió i fiabilitat dels recursos ni de violació de la propietat intel·lectual o una altra violació dels drets. Tampoc es garanteix que el lloc estigui lliure de virus o altres components nocius, cosa molt però que molt poc probable. El propietari no serà responsable dels danys i perjudicis de qualsevol tipus que puguin derivar-se de la utilització de continguts, materials o altres serveis del lloc web.

Revisions i errors

El fet que pugui haver-hi errors tècnics, tipogràfics o fotogràfics pot portar a que es facin canvis als continguts sense previ avís. No es garanteix que els materials del lloc siguin precisos, complets o actualitzats, però s’intentaran oferir de la millor manera possible. No obstant això, això no és un compromís a actualitzar els materials al moment. També tinc classes, reunions, tutories... i alumnes que he d’atendre! I ells tenen bastanta preferència, vaja 😜

Interrupció dels serveis

Ai! La tecnologia... que bé que ens va fins que falla. El lloc hauria d’estar en funcionament el 99,9% del temps, però hem de reconèixer que hi poden haver errors. De vegades pot ser que falli el servidor i siguin els professionals qui hagin de tornar a reviure el web. Però en el cas que sigui un manteniment que sapiguem amb temps, s’avisarà amb antelació quan i quant durarà la inactivitat del lloc. Això sí, esperem que això no sigui freqüent. I pels processos que s’apliquen en aquest lloc les caigudes del servidor haurien de ser una gran excepció, no la regla.

Noms o patents

En algunes seccions es fa esment d’algunes marques registrades de diferents empreses que requereixen que se les citin per llei per utilitzar els seus noms o logotips. Així, iPhone® i iPad® pertanyen a Apple, Inc. Acrobat és propietat d’Adobe Systems, Inc. Android, YouTube i Google són propietat d’Alphabet, Inc. Totes les altres marques i logos pertanyen als seus respectius propietaris.

Separabilitat

Si un tribunal declarés que alguna porció d’aquests termes no és vàlida o legal, la part restant continuarà tenint efecte.

Acord complet

Aquests termes i condicions d’ús s’apliquen al lloc web studies.cat i constitueixen un acord entre l’usuari que fa servir els seus serveis i el propietari. Aquests impliquen l’ús que se li dóna al lloc i substitueixen tots els acords anteriors a aquest. Aquests termes i condicions d’ús poden canviar en qualsevol moment, però s’intentarà avisar amb prou antelació perquè puguis saber quins canvis s’han fet.

Vaja! Al final has acabat de llegir totes aquestes condicions. Espero que no hagi estat una gran tortura i que entenguis que aquestes normes són necessàries perquè el lloc pugui continuar en línia. Ara a preparar materials que ajudin als nostres alumnes!

Hem actualitzat la nostra política de privadesa.