Amelia Butterworth
A pioneering spinster detective by Anna Katharine Green
Amelia Butterworth sitting with a book in her hands.
TREBALL FINAL DE GRAU

Amelia Butterworth: A pioneering spinster detective by Anna Katharine Green

Amelia Butterworth: A pioneering spinster detective by Anna Katharine Green.

Quan es parla dels orígens de la narrativa detectivesca, sense cap mena de dubte hem d’esmentar l’autor Edgar Allan Poe, considerat el pare fundador d’aquest tipus de ficció. No obstant això, en els albors de la ficció detectivesca també hi va haver una escriptora que va influenciar altres autors posteriors, com ara la prolífica escriptora anglesa Agatha Christie. Però, qui és aquesta dona que passa desapercebuda en el món literari i que podria considerar-se com la mare de la novel·la de detectius? Ens referim a Anna Katharine Green.

Una anàlisi dels protagonistes de les seves obres That Affair Next Door (1897), Lost Man’s Lane (1898) i The Circular Study (1900) pot revelar que ha sigut la creadora de la detectiu soltera i també la seva influència en autors més tardans, mentre reflecteix les característiques de la novel·la detectivesca en el context en què van ser escrites.

Paraules clau: gènere policíac, Anna Katharine Green, Amelia Butterworth, soltera, novel·la americana

Data d'entrega: 05.06.2017

Amelia Butterworth: A pioneering spinster detective by Anna Katharine Green es va presentar com a treball final de grau a la Universitat de Lleida. Aquest document va ser imprès a Lleida el 2 de juny de 2017. Pots trobar una còpia digital a studies.cat

REF. abakg_EN/170602

Alexander Ramal Ungria

Imatge de portada: Arrival to Snowport © 2016-2017 Евгений Кайков

We have updated our Privacy Policy.